Volg ons
blad of krant maken samen met studio weissenbach sneek

Controle drukbestanden

Mooi drukwerk begint met een mooi bestand! En dat is onderhevig aan enkele voorwaarden. Hieronder punten waar op gelet moet worden bij het aanleveren van de bestanden. Indien de bestanden niet voldoen aan onze eisen, nemen wij (telefonisch) contact met u op. Je kunt altijd bellen voor advies, maar je doet er verstandig onze aanleverspecificaties zorgvuldig door te lezen.
Enkele algemene regel zijn:

  • Afloop rondom van 3mm.
  • Resolutie van 300dpi,
  • Aanleveren in PDF

We hebben hieronder een aantal begrippen benoemd.

Natuurlijk kunnen we je ook ontzorgen door de gehele opmaak / ontwerp voor je te doen!
Neem contact op met de studio!

Wat is afloop?

Met afloop van het drukwerk, ook wel bleed genoemd, bedoelen we de marge die we nodig zijn voor het snijproces. Zo willen we altijd een drukbestand ontvangen met een afloop van 3 mm rondom. Dit betekent dat je ontwerp als het ware 3 mm over de ‘rand’ doorloopt;

Deze 3 mm moet worden toegevoegd aan het uiteindelijk formaat. Bij A5 formaat (148,5 x 210 mm) moet er dus een PDF worden geleverd van 154,5 x 216 mm. Wij adviseren om tekst en tekstkaders 4 à 5 mm van de uiteindelijke snijrand te plaatsen.

uitleg afloop aanlevering


Hoe lever ik mijn bestand aan?

Graag een drukklare PDF, makkelijk te exporteren vanuit Word of Publisher. Helemaal compleet is het met 3 mm afloop rondom en paskruizen.

 

Resolutie dpi

DPI = Dots (beeldpunten) Per Inch. Resolutie duidt aan uit hoeveel pixels (beeldpunten) het bestand horizontaal en verticaal
bestaat ( bv. 1200 x 1600 ) De resolutie bepaalt voor een groot gedeelte de uiteindelijke kwaliteit van de foto. Hoe meer beeldpunten, hoe hoger de kwaliteit van uw foto. Foto’s van internet zijn vaak niet goed te gebruiken voor drukwerk.

uitleg wat is resolutie

Als een afbeelding van het internet gehaald wordt (plaatje links) om in drukwerk te gebruiken zal de afbeelding (bij dezelfde afmeting) van zeer slechte kwaliteit zijn en erg onscherp (plaatje rechts).

*let bij het gebruik van foto’s van internet niet alleen op de resolutie maar ook op de auteursrechten

Weissenbach in Sneek zet creatieve en productieve kracht in om jouw plan te verwezenlijken. Want samen betrokken zijn bij de uitdaging om jouw idee te laten groeien geeft antwoorden.