Slide PAPIER WAS PLASTIC MAAR VAN PAPIER

Geen plastic soep, geen microplastics, geen restanten in het milieu voor de generaties na ons.
We staan voor de uitdaging om het gebruik van plastic te reduceren. Daar waar mogelijk plastic vervangen door papier.Samen betrokken zijn bij deze uitdaging geeft passende en creatieve oplossingen, ik help je graag.

Heb een fijne dag!
Obe Weissenbach

Slide PLASTIC VRIJ Circa veertig procent van al het plastic dat we gebruiken is plastic dat éénmalig gebruikt wordt, zoals verpakkingen. Jaarlijks gaat het om vele miljarden items, zoals tasjes, flesjes en bakjes, en bijvoorbeeld ook voedselverpakkingen.

N.B. Elk jaar opnieuw zadelen we de aarde op met zo’n 300 miljoen ton plastic afval.

Lees meer bron: www.plasticsoupfoundation.org
EENMALIG PLASTIC
Slide OUD PAPIER Van oud papier en karton wordt weer nieuw papier en karton gemaakt. In Nederland wordt papier voor tweederde van oud papier en karton gemaakt. Dat scheelt veel bomen!

N.B. Papier is het meest gerecycled product. Hout cellulose is hernieuwbaar, organisch, recyclebaar en composteerbaar.

Lees meer: Bron:
www.milieucentraal.nl WAT GEBEURT ER MET INGEZAMELD PAPIER? Slide EFC KEURMERK WAAR WORDT PAPIER VAN GEMAAKT? De papierindustrie gebruikt vooral dunningshout - kleine bomen en snoeihout als takken en kleine stammen - en zagerij resten. De dikkere delen van de stammen en de grotere bomen worden gebruikt voor de bouw-, meubel- en verpakkingsindustrie. NB. Een boom die groeit eet koolstof (CO2), drinkt water (H2O) en levert zuurstof (O2).
Slide KOM IN ACTIE

    KOM IN ACTIE We staan voor de uitdaging om het gebruik van plastic te reduceren. Samen betrokken zijn bij deze uitdaging geeft passende en creatieve oplossingen.

    Bel mij op T 088 1472 588 of laat hier je email-adres achter, dan kunnen we hierover van gedachten wisselen, ik help je graag!
    Obe Weissenbach - Grafisch ondernemer, ruim 40 jaar ervaring met het verwerken van papier. Her-ontwerpt, verzamelt papieren producten en deelt oplossingen die plastic mogelijk kunnen vervangen.

    Weissenbach in Sneek zet creatieve en productieve kracht in om jouw plan te verwezenlijken. Want samen betrokken zijn bij de uitdaging om jouw idee te laten groeien geeft antwoorden.